Home > Nezařazené > 12. ročník – aktuality + FAQ

12. ročník – aktuality + FAQ

V letošním roce se poběží po stejné, v loňském roce inovované trase, kde se nám podařilo až na cca 50 m zcela eliminovat asfaltové úseky. Zjistil jsme, že přídomek našeho závodu Nejkopcovitější závod v Polabí ne každý chápe jako jistou nadsázku. Dokonce se o spolupráci zajímali organizátoři republikového seniorského mistrovství v horském půlmaratonu:-). Opravdu hory a megakopce u nás nenajdete, ale určitě zjistíte, že je rozdíl běžet podél Labe nebo u nás. A bude vás to bavit 🙂

Rekordy nové trati na hlavní distanci byly loni ustaveny, tak můžeme vypsat tradiční prémii za překonání rekordu trati. Loňská hodnota rekordu v kategorii muži je 1:21:59 (držitel Jaromír Hradecký). Ustanovení nového rekordu je honorováno sponzorem - stavební firmou Stating částkou 1000 Kč. V kategorii žen stejnou částku ženě, která zaběhne nový rekord trati, věnuje firma Geoslužby Voříšek. Rekord trati mezi ženami vloni založila Leona Blažková (1:48:02).

Do běžeckého poháru D35 se započítává výsledek pouze z hlavní trati, tj. půlmaratonu.

Originální účastnické medaile budeme mít připravené pro předem přihlášené děti do 15 let věku. Vzhledem k tomu, že jsem stále přesvědčován i svými kolegy, že pro některé běžce je medaile větší lákadlo než cokoliv jiného (snad i než vlastní běh), tak se pro příští rok nad tím zamyslíme a možná provedeme inovaci. Na druhou stranu se musíme pochválit, že jsme porazili inflaci a běží se u nás za stále stejné ceny. Dokonce se objevují názory, že jsou až kontraproduktivně nízké, že to může někoho odrazovat, neboť neznalý se může obávat nízké kvality organizace. Dlouhodobě bylo naší snahou, aby cena startovného nebyla překážkou v účasti pro nikoho. Nicméně když se podíváme na startovné závodů, které pořádá třeba nejmenovaná obecně prospěšná společnost a jimi poskytovaný servis a množství závodníků, tak výše startovného zřejmě není věc, která by byla motivující. I nad tím se budeme muset zamyslet.

Nad čím jsme se zamysleli už nyní je tombola. Tradiční tombola bude i letos, ale omezíme množství cen nebo pokud bude přízeň sponzorů stále veliká, tak provedeme předlosování alespoň části cen, aby závěrečné losování a předávání nebylo neúnosně dlouhé.

Hudební doprovod v průběhu závodu a po závodě baví nás a snad i závodníky, takže z toho neustupujeme a opět bude hrát kapela Jeden je vadnej, kde za mikrofonem stojí náš dřívější hlavní časoměřič Alf mladší. O časomíru se stejně jako v mnoha předchozících ročnících budou starat Prima běhy z Ústí n. L. Tito také obstarávají registrační systém (odkaz na přihlášky na titulní straně webu). Zde si také budou moci zájemci stáhnout po závodě účastnický diplom, kde by se měl automaticky propsat dosažený čas a jméno. Takže medaile ne, DIPLOM ano.

Spolupráci jsme nově navázali s masérem Lukášem Doležalem. Ten se nabídl, že před startem bude zájemcům bezplatně poskytovat tzv. pohotovostní masáž, která vás jistě nakopne. Zároveň Lukáš věnoval 3 poukazy na 90 minutovou masáž šíje, zad a nohou a za držitelem poukazu v rámci Pce nebo HK kraje sám dokonce dojede.

Pokud to někdo dočetl až sem, tak palec nahoru. Pokud mě ještě napadne něco dalšího, co by zde mělo zaznít, tak to přidám a vy se sem proto občas mrkněte. Pro uživatele FB jsou pak průběžně servírovány aktuální informace na našem facebookovém profilu.

OK, ředitel závodu.

Comments are closed.